Ben je zwanger ?

Positief

Er komt heel veel op je af na een positieve zwangerschapstest.
Of dat het nu als een verrassing komt of dat je al lang een kinderwens hebt…Je gaat een heel bijzondere tijd tegemoet. Voor tips en adviezen tijdens de zwangerschap klik je hieronder.

Wij zijn in verwachting!

Het kan zijn dat je direct na de positieve zwangerschapstest de ‘hele wereld’ wilt laten meegenieten, maar je kunt er ook voor kiezen het nieuws nog even voor jezelf te houden.
Vroeger deden mensen de aankondiging aan de ouders en familie meestal na de eerste 3 maanden. De theorie hierachter was dat eventuele miskramen in het eerste trimester het grootst zijn. Bovendien wisten mensen pas veel later zeker of ze zwanger waren. Pas als de tweede menstruatie werd gemist kon men bij de huisarts een zwangerschapstest laten doen.
Nu, in de tijd van sociale media zie je dat de aankondiging van een zwangerschap vaak veel eerder wordt gedaan.

Deel het nieuws!

Op Pinterest en Instagram kun je veel ideeën opdoen voor vrolijke, originele en ludieke zwangerschapsaankondigingen. Denk er wel aan dat je werk of collega’s vaak meelezen!

App’s

Op internet is heel veel informatie te vinden over het verloop van de zwangerschap. Er zijn verschillende app’s beschikbaar die de groei van het vruchtje bijhouden.

Voedingscentrum

Bezoek ook eens de website van het Voedingscentrum. Hier kun je veel informatie vinden over gezond eten tijdens de zwangerschap.

Roken

Mocht je roken, vraag dan hulp bij het stoppen met roken. Een sigaret bevat naast nicotine veel andere giftige stoffen die bij de baby terecht komen.

BabyCare Kraamzorg levert zorg in de regio:
Regio Den Haag
Regio Rotterdam
Westland
Regio Almere
Regio Bussum
Regio Amersfoort