Waar staat BabyCare Kraamzorg voor?
Onze missie, visie en kernwaarden omschrijven waar wij voor staan, waar wij voor gaan en waar wij in geloven. Wil je daar wat meer over weten?
Klik dan op ons Lief met LEF! logo.
Voorlichtingsbijeenkomst
BORST- EN FLESVOEDING
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Het wonder in je buik zorgt voor een bijzondere tijd.
Laatste nieuws
Vragen?
Mag ik de kraamzorginstelling kiezen die ik wil?
Kraamzorg wordt van harte aanbevolen. Er zijn veel verschillende kraamzorgorganisaties. Als client heb je de vrijheid het kraamzorgbureau te kiezen dat bij jou past. Bekijk verschillende sites en lees de beoordelingen. Soms adviseert een verloskunidge of verloskundigepraktijk een bureau.
BabyCare Kraamzorg levert zorg in Rijswijk, Rijswijk-Buiten, Delft, Den Haag, Westland, Leidschendam, Voorburg, Zoetermeer, Wassenaar, Voorschoten, Schiedam, Nootdorp en Pijnacker. Rotterdam, Dordrecht, Hoogvliet, Rhoon, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk
Waarom zou ik voor BabyCare Kraamzorg kiezen?
Bij de keuze voor BabyCare Kraamzorg kies je voor kwalitatief goede kraamzorg. Kwalitatief goede kraamzorg betekent een deskundige kraamverzorgende die het proces van herstel van de moeder en het aanpassen aan het leven buiten de baarmoeder van het kindje observeert en bewaakt. Daarnaast omringen kraamverzorgenden van BabyCare Kraamzorg gezinnen met “verwenzorg”. Verwenzorg wil zeggen dat er o.a. gebruik wordt gemaakt van aromatherapie.
De dagelijkse huishoudelijke taken worden overgenomen en er wordt goed met de verloskundige samengewerkt. Ook staat er altijd een lactatiekundige paraat.
Wanneer moet ik me inschrijven voor kraamzorg?
Het is verstandig om je aan te melden voor kraamzorg tussen de 12e en de 16e week van de zwangerschap. Meld je direct aan!
Kan ik mij telefonisch inschrijven?
Je kunt je op verschillende manieren inschrijven bij BabyCare Kraamzorg. Online via onze website www.babycarekraamzorg.nl of telefonisch door te bellen naar: 085-8000323. Het is ook mogelijk langs te komen bij het inloopspreekuur op maandagen bij Verloskundigenpraktijk Ella aan het Copernicusplein 14 in Den Haag of dinsdag en vrijdagmiddag in Gezondheidscentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 9 in Rijswijk.
Wordt kraamzorg gedekt door de verzekering?
Ja kraamzorg wordt vergoed door de zorgverzekering.
Hoe lang kan ik kraamzorg krijgen?
Kraamzorg duurt maximaal tien dagen. Wanneer jij en je baby zich goed herstellen en aanpassen zal je meestal acht dagen kraamzorgontvangen. Op medische indicatie kunnen er enkele dagen worden bij geïndiceerd, maar nooit langer dan 10 dagen.
Hoe zit het met kraamzorg na een keizersnede?
Wanneer je bevalt door middel van een keizersnee zul je enige dagen in het ziekenhuis moeten blijven. Na ontslag uit het ziekenhuis -uit ervaring weten wij dat dat zo rond de derde dag is- zal de kraamzorg gestart worden.
Krijg ik hulp bij het geven van borstvoeding van de kraamverzorgende?
Ja, een van de belangrijkste taken van de kraamverzorgende is het begeleiden van de (borst)voeding. Onze kraamverzorgenden zijn goed (bij)geschoold en hebben veel kennis om het borstvoedingsproces te begeleiden.
Wat zijn de taken van een kraamverzorgende?
De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de lichamelijke conditie van de kraamvrouw en pasgeboren baby te controleren en dit terapporteren. Daarna waarborgt zij de hygiëne en zorgt zij voor de maaltijden indien gewenst en de dagelijkse huishoudelijke taken.
Moet ik een cursus voor moederschap, de bevalling of borstvoeding volgen?
Er zijn veel cursussen voor aanstaande ouders. Deze cursussen kunnen onzekerheden over de nieuwe situatie wegnemen. De cursussen zijn niet verplicht maar hebben wel een meerwaade. Sommige cursussen worden vergoed door de zorgverzekeraar. (controleer je zorgpolis)
Je kunt onderscheid maken tussen cursussen ter voorbereiding op de bevalling en cursussen die je vertrouwd maken met de periode dat het kindje is geboren.Cursussen die je voorbereiden op de bevalling zijn: Yoga, zwangerschapsgym en Hypno-birthing. Cursussen die je voorbereiden op het ouderschap zijn: (borst)voeding en EHBO voor kinderen.
Kijk op internet voor het aanbod in jouw omgeving en lees je eerst in.
Verder zijn er informatiebijeenkomsten. Dit zijn geen cursussen maar bijeenkomsten die jouw basiskennis vergroten. Bij BabyCare kraamzorg worden zulke bijeenkomsten gratis aangeboden. Voor onderwerpen en data kun je terecht op onze website.